Gooikensdam 1
4905 BM Oosterhout
Nederland
T +(31)(0)162 45 54 84
F +(31)(0)162 43 14 36
Bedrijfsprofiel

 

VAN LEEUWEN CONTAINER SERVICE BV
een Oosterhouts bedrijf volop in beweging
DE specialist in volumetransport
met 60 combi’s en 1250 wissellaadbakken
DIENSTEN: transport, verhuur wissellaadbakken, op- en overslag, verhuizingen
Onderdeel van de
VAN LEEUWEN GROEP

Historie
Als groot volume transporteur is Van Leeuwen Container Service BV uit Oosterhout (Noord-Brabant) een bekende speler in de markt. Dit familiebedrijf bestaat reeds 75 jaar en heeft alweer de 3e generatie aan het roer. 

Sinds de oprichting door de heer J. van Leeuwen is er steevast gewerkt aan een duurzaam ondernemerschap waarbij lange termijnrealisatie benadrukt wordt in plaats van korte termijngewin. In 1962 kwam de vaste opbouw. De wissellaadbak met een inhoud van 50m³ werd geïntroduceerd. In 1983 werd de maatvoering uitgebreid van 50m³ naar 60m³. In 1996 werden de afmetingen van de wissellaadbak in een nieuwe Europese Wetgeving vastgelegd. Per 3 december 2006 werd de nieuwe maatvoering verplicht gesteld waardoor de totale laadvloerlengte maximaal 15,65m mocht zijn.

Als één van de Nederlandse pioniers op het gebied van het gebruik van de ‘wissellaadbak’ onderscheidt het bedrijf zich nog steeds binnen de vervoerderwereld. Mede omdat het een specifieke vorm van logistiek is. Na de uitvinding van de zeecontainer is de wissellaadbak voor continentaal wegvervoer onbetwist de meest efficiënte vorm van zowel opslag, overslag als transport.
Ondanks de specialisatie in volumetransport worden conventionele transporten niet uitgesloten en zit het bedrijf nog volop in de groei. Naast transport is nu ook op- en overslag aan de dienstverlening toegevoegd. Er wordt enorm veel waarde gehecht aan het leveren van totale kwaliteit op alle gebied en dit wordt op elk front nagestreefd.     

Wie kent nu niet de blauwgrijze wagens met de grote leeuwenkop erop!

Locatie
Sinds Mei 2008 zit Van Leeuwen Container Service BV op een nieuwe locatie in Oosterhout op het terrein aan het Gooikensdam. Op deze locatie, op 3 minuten verwijderd van de snelweg A27 en A59, zitten we op de 'as van West-Europa'.

Wagenpark
Van Leeuwen Container Service BV beschikt over 60 combi's met 1250 wissellaadbakken. Deze wissellaadbakken (ook wel 'containers' genoemd) kunnen ook dienen als uw eigen mobiele magazijn. Wanneer u de wissellaadbak laat afzetten op uw eigen terrein heeft u als voordeel dat u op een voor u gunstig tijdstip kunt laden en lossen. 
De representatieve en zeer moderne vloot van ‘groot volume’-combinaties hebben een maximum laadvermogen van 25 ton. De chauffeurs spreken de taal en kennen de wetten en de landscultuur waarin ze werkzaam zijn. Als uw eigen ‘ambassadeurs’ rijden zij uw lading naar de gewenste bestemming. Al 75 jaren kent Van Leeuwen Container Service BV de weg letterlijk als geen ander en weet uit ervaring dat service verlenen prioriteit heeft bij haar klanten.      


Werkterrein
Gespecialiseerd in volumetransport ligt het werkgebied in de Benelux, Duitsland en Noord-Frankrijk. Binnen een straal van 700km rondom Oosterhout liggen de breedste vervoersstromen. De wagens zijn hier dagelijks vertegenwoordigd en dit ziet u terug in de tarieven. Ook voor al uw expeditie activiteiten kunt u bij de speciale Van Leeuwen Expeditie afdeling terecht. Zeer betrouwbare partners verzorgen uw zending met dezelfde professionaliteit.
Als specialist in volumetransport heeft Van Leeuwen Container Service BV een goede reputatie opgebouwd. Om uw transport optimaal te organiseren zijn zij constant in beweging om al hun middelen verder te ontwikkelen en te verbeteren. Ze zijn flexibel om zich in te leven in uw wensen en behoeften. Met een op maat gemaakt transportconcept werken ze met een deskundig team om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt. Ervaring en knowhow wordt geboden en ze denken graag mee in transportoplossingen. De knowhow van Van leeuwen Container Service BV biedt u de zekerheid dat aan al uw transportwensen
voldaan wordt met de juiste mensen op de juiste plaats.

Deskundige Planners houden zich persoonlijk bezig met uw lading en staan in direct contact met alle chauffeurs door middel van het acunia systeem in elke wagen. Dit geeft al aan dat ad-hoc ingegrepen kan worden indien zich iets afwijkends voordoet dan wat afgesproken is. Wissellaadbakken transport
Transport is vaak de laatste schakel om uw product tot een succes te maken. Om dit uit handen te geven vergt vertrouwen in het bedrijf wat uw transport gaat behandelen. Vragen over integriteit, snelheid, leverbetrouwbaarheid, materiaal en communicatie moeten eerst naar behoren beantwoord worden voordat u beslist wie dit het best voor u kan behandelen.

Containerhuur
Dit is een service waar enorm veel gebruik van gemaakt wordt. Het afzetten en ophalen van de wissellaadbakken vormt een dagelijks terugkerende handeling voor de chauffeurs. De breed inzetbare 1250 containers die samen 24.375m² omvatten vormen perfecte mobiele magazijnen die op elk gewenste locatie kunnen worden ingezet. Op die manier kunt u laden en lossen op een door u gewenst tijdstip.  Met een opslagcapaciteit van 75.000m³ bieden de wissellaadbakken een laadvloer van circa 10 km. Om die reden alleen al valt Van Leeuwen container Service BV met recht een ervaren partner te noemen in de wissellaadbaklogistiek.    

gebouw_met_truck_foto_van_kalender.jpgcombinatie_zijkant.jpgbak_op_pootjes_2.jpg